PočetnaO namaMisija i vizijaProgramska deklaracijaNaši projektiNaši partneriArhiv mrežeFoto galerijaKontakt
Visoka škola novinarstva

Projekat se od 1998. realizovao u okviru Media Plan Instituta koji se sastojao od devetomjesečnog školovanje 8. i 9. generacije studenata novinarstva.

Visoka škola novinarstva Media plan (VšN-MP) iz Sarajeva je specijalistički studij iz oblasti štampe, Radija, Televizije i Web-novinarstva za polaznike iz Jugoistočne Evrope. škola je osnovana 1998. godine u sastavu Media plan instituta, organizacije za komunikacijske projekte i razvoj medija u Bosni i Hercegovini i Jugoistočnoj Evropi. Počevši od decembra 2005. godine, svoj statusni položaj VšN ostvaruje u nevladinom Udruženju Medijske incijative iz Sarajeva koje ima neprofitni karakter. Osnivač VšN je Zoran Udovičić, predsjednik Medijskih incijativa.

Partner VšN je prestižna evropska Visoka škola novinarstva iz Lille-a (Lila), ESJ-Lille, u Francuskoj, koja ima 80-godišnju tradiciju. Program nastave u VšN-MP zasnovan je na programskim standardima škole iz Lille-a i izraženim potrebama novinara u zemljama Jugoistočne Europe. Od devete generacije, 2006/2007 godine, program je koncipiran u tri modula: početni, napredni i specijalistički.